Op zondag 8 juli werd het Nederlands Kampioenschap BMX verreden. De organisatie was in handen van BMX-vereniging UWTC, Uithoorn. 

Zeven leden van het Talent BMX Team uit Handel, waren aanwezig en maar liefst vijf crossers hadden zich via manches en halve finales, geplaatst voor deelname aan de grote finale. Het beste resultaat werd in Uithoorn behaald door Sam Meijer, uit Boekel in zijn
klasse Boys 7 jaar en jonger.

Photo: PeeJee Media

Zoals we van Sam in andere wedstrijden ook wel gewend zijn, eindigde hij ook nu in drie manches op de eerste plaats. Het hoogtepunt was zijn eerste plaats in de grote finale. Geweldige prestatie van Sam, die zich nu kampioen van Nederland mag noemen. Bij de huldiging mocht hij de Rood-Wit-Blauwe trui aantrekken en een prachtige trofée en bos bloemen in ontvangst nemen.

Ook podiumplaatsen waren er voor Sven Pennings (Boys 9 jaar) en Jur van Brussel (Boys 8 jaar). Beide rijders presteerden bijzonder goed in de kwalificatierondes en bereikten zonder problemen de finale. Sven eindigde hierin op een fantastische tweede plek en Jur werd heel fraai derde. Ook aan hen werd tijdens de huldiging een mooie trofée en een bos bloemen overhandigd.

Photo: PeeJee Media
Photo: PeeJee Media

Finn van Brussel uit Handel (Boys 11 jaar) moest het na 3 manches voor gezien houden. Bij een inhaalpoging in de eerste manche kwam zijn voorganger ten val waarvan Finn ook slachtoffer werd en zodoende deze manche op een zevende plaats eindigde. In de volgende twee manches kon hij zijn opgelopen achterstand niet meer goedmaken.

Ook de uit Boekel afkomstige Ralf van den Broek (Boys 16 jaar) haalde de finale niet. In zijn halve finale waren zijn tegenstanders net iets sterker en Ralf eindigde hierin op de zesde plaats. Jammer voor hem, want dit was de eerste keer dat hij sinds zijn deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen BMX zich niet kon kwalificeren voor de grote finale. Guus van den Eijnden (Boys 13 jaar) en Pieter van Lankveld (Junior Men) hadden zich wel geplaatst voor deelname aan de finale, maar sterke tegenstand was er de oorzaak van dat ze allebei tevreden moesten zijn met de zesde plek.

Van 13 tot en met 15 juli wordt door het Talent BMX Team deelgenomen aan het Europese Kampioenschap 2018. Dit kampioenschap vindt dit jaar plaats in Sarrians (Frankrijk). De deelnemende teamleden zijn Sam Meijer, Sven Pennings, Ralf van den Broek en Pieter van Lankveld.

Tekst: Wim van Brussel

Uitslagen_NK Uithoorn