Sander Schuring tijdens het Brabants kampioenschap NFF in Berlicum

Sander Schuring was tijdens het Brabants kampioenschap van een ander niveau. Schuring verloor die dag geen enkele race en ging er dan ook vandoor met de titel bij de jongens 16-17 jaar.

Sander Schuring tijdens het Brabants kampioenschap NFF in BerlicumSchuring is 17 jaar oud en komt uit Assen. Op zijn vijfde is Schuring begonnen met fietsen. Afgelopen jaar werd de 17 jarige Nederlands kampioen NFF, in Winschoten. Naast de NFF, rijdt Schuring ook bij de KNWU. ,,Ik reed dit jaar voor het eerst Junior Men. Het niveau bij de KNWU ligt wel iets hoger dan bij de NFF.” De Nederlands kampioen NFF heeft op één na, alle wedstrijden gereden. Door een blessure kon hij ze helaas niet allemaal rijden. Het Veluws kampioenschap in Apeldoorn moet hij ook laten schieten.

Sander Schuring tijdens het Brabants kampioenschap NFF in BerlicumDe trui in Berlicum is alweer de vijfde van dit seizoen voor Schuring. Elke trui en titel die de 17 jarige wint, beleeft hij met veel plezier. Schuring reed op papier alleen maar ééntjes achter zijn naam, maar de dag verliep toch niet helemaal lekker. ,,Mijn starts gingen de hele dag niet goed, daarom ben ik heel blij met het resultaat. Dit is mijn vijfde trui, met het NK er bij. Elke trui en titel die ik win, vind ik weer leuk. Dus ik ben er echt blij mee!” Schuring won de titel voor Yoeri Tilanus en Tom Mijts.