Siemen Steentjes Brabants kampioen NFF 2016

Siemen Steentjes wint het Brabants kampioenschap NFF in Berlicum. In de BMX klasse jongens 10 jaar was Steentjes de snelste en won daarmee zijn eerste trui.

Siemen Steentjes tijdens het Brabants kampioenschap NFF in BerlicumSteentjes was in Berlicum de snelste en ging er vandoor met de titel en de trui, Brabants kampioen. De 10 jarige BMX’er komt uit Hengelo en fietst al sinds zijn vijfde. Steentjes fietst alleen NFF wedstrijden en won in Berlicum zijn eerste trui. De manches gingen uitstekend voor de jonge BMX’er. Hij werd daarin 1-2-1. In zijn halve finale werd hij tweede en plaatste zich zo voor de finale. ,,Ik had een goede start in mijn finale. Toen ik in de eerste bocht eerste lag, dacht ik, nu geen risico’s nemen! In de derde bocht dacht ik alleen maar aan trappen… Trappen tot aan de finish.” Steentjes kwam als eerste over de finish en was zichtbaar blij met zijn overwinning. ,,Toen ik als eerste over de streep kwam, dacht ik alleen maar ‘Wow’! Ik ben echt heel blij met mijn overwinning. Super!”

Siemen Steentjes tijdens het Brabants kampioenschap NFF in BerlicumSteentjes eindigde in de finale voor Floris Haverdings (2e) en Melvin Kerstholt (3e). De jonge BMX’er kan tevreden terugkijken op zijn overwinning. Op zaterdag 29 oktober is het Veluws kampioenschap in Apeldoorn. De overwinning in Berlicum zal Steentjes zeker goed doen en wellicht ook vertrouwen geven op weg naar misschien wel een volgende titel en trui.