In Luyksgestel werden op zaterdag 9 en zondag 10 september de vijfde en zesde BMX wedstrijd verreden, om de 3Nations Cup. Een competitie tussen Duitsland, België en Nederland. Waarin de eerste en tweede wedstrijd in mei werd georganiseerd in Ahnatal (Duitsland) en de derde en vierde wedstrijd in augustus in Peer (België).

Bij de laatste wedstrijden in Luyksgestel was het Talent BMX Team aanwezig met vijf leden. In dit internationale geweld, was het moeilijk om heel hoog te eindigen. Een uitzondering hierop was Pieter van Lankveld, in de klasse Boys 15/16 jaar. Hij wist zich, ondanks een voorafgaande vermoeide week, op beide dagen te plaatsen voor de finale. Hierin wist hij twee keer een vierde plaats te bemachtigen. Een heel goed resultaat voor Pieter. Finn (Boys 9/10 jaar) en Jur (Boys 8 jaar en jonger) van Brussel reden sterk in de manches en plaatsten zich dan ook voor de volgende ronde. Helaas moesten ze in deze ronde afscheid nemen van de 3Nations Cup.

Photo: Lou Designs & Photography

Ralf van den Broek, uitkomend in de klasse Boys 15/16 jaar, reed bijzonder sterk in de
manches, achtste- en kwartfinales. In de halve finale was de druk waarschijnlijk iets te hoog voor Ralf en werd hij op zaterdag met een zevende plaats en op zondag met een achtste plaats uitgeschakeld voor deelname aan de grote finale. De Junioren en Elite klassen stonden alleen voor zondag op het programma. Het team werd bij de Junioren vertegenwoordigd door Matthew van Dam. Hij wist zich met een tweede, derde en vijfde plek in de manches, toch wel gemakkelijk te plaatsen voor deelname aan de halve finale. Misschien was hierin voor hem de druk ook wel te hoog… Matthew eindigde in deze halve finale op de zevende plaats. Helaas geen finaleplaats dus voor hem. Volgend jaar wordt de 3Nations Cup ook weer georganiseerd en het team zal hier ongetwijfeld weer aan deelnemen.

Photo: Lou Designs & Photography

De eerstvolgende wedstrijd is de achtste van de tien wedstrijden in de BMX-Zuid
Competitie en deze vindt plaats op zondag 17 september in Made.

Tekst: Wim van Brussel

Uitslagen_Luyksgestel_TalentBMX