Op zaterdag 3 maart vond in Handel de presentatie plaats van het Talent BMX Team. Dit team zal ook in 2018 weer deelnemen aan de diverse wedstrijden in en binnen- en buitenland.

Het Talent BMX Team bestaat momenteel uit 10 rijders, met als teammanager Harm van
Brussel. Chiel Claesen had eerder al aangegeven dit jaar te stoppen. En nieuw in het team is Sam Meijer, uit Boekel. Sam zal uitkomen in de klasse Boys 7 jaar. Na een woordje van de teammanager, werden de fietsen, kleding, schoenen, handschoenen en helmen uitgedeeld.

Na afloop van de presentatie vertrok het gezelschap, in nieuw outfit, naar de indoorbaan in Apeldoorn om daar de fietsen te testen. Een mooie training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Deze indoortraining was ingelast, omdat de geplande training in Venlo vanwege de weersomstandigheden kwam te vervallen. Ook in Erp was de baan om dezelfde reden niet vrijgegeven voor een training.

’s Avonds vond in Handel het teamfeest plaats. Rijders, ouders en ook de sponsoren waren hierbij aanwezig. Want dankzij de sponsoren staat het team er weer mooi op dit seizoen. Het was een heel gezellig feest, waarbij de bezoekers ook nog verrast werden met een optreden van oud BMX’er Maurice van den Broek. Maurice kreeg de lachers spoedig op zijn hand en men heeft kunnen genieten van zijn mooie stemgeluid. Het feest ging door tot in de late uurtjes… Het was de aftrap voor een nieuw, gezellig en hopelijk succesvol BMX seizoen.

Op 18 maart is er voor het team meteen al een belangrijke wedstrijd. Namelijk het Nederlands Kampioenschap voor Clubs, het NKC. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door FCC Wheels, de club waar de meeste leden van het Talent BMX Team ook lid van zijn. Verder vinden er dit seizoen nog 6 Topcompetitie wedstrijden plaats in diverse steden in Nederland. Het Nederlands kampioenschap wordt verreden op 8 juli in Uithoorn. Dan zijn er nog 11 afdelingskampioenschap wedstrijden en nog diverse andere wedstrijden over de grens, zoals België, Duitsland, Italië, Frankrijk en het wereldkampioenschap BMX in Baku (Azerbeidzjan). Aan veel van deze wedstrijden zullen rijders van het team deelnemen en strijden voor podium plaatsen!