Het BMX afdelingskampioenschap Zuid, is een competitie die uit tien wedstrijden bestaat. Acht wedstrijden tellen mee en men moet ook aan minimaal acht wedstrijden hebben deelgenomen, om in aanmerking te komen voor het eindklassement. Met deze tiende wedstrijd in Oss, werd het fietscrossseizoen 2017 afgesloten.

Het Talent BMX Team was met zes deelnemers in Oss aanwezig, voor de laatste wedstrijd om het Afdelingskampioenschap. Vijf rijders hiervan plaatste zich via de kwalificatierondes voor deelname aan de A- finales. De zesde rijder wist de B-finale te halen.

Sven Pennings (Boys 8 jaar), wist in Oss de zege te pakken en dat betekende dat hij in deze competitie, 10 wedstrijden in winst wist om te zetten. Hij mocht dan ook tijdens de prijsuitreiking een prachtige beker in ontvangst nemen, nadat hij het zeer verdiende kampioensshirt om de schouders had gekregen. Supertrots was hij… Naar eigen zeggen, fietst Sven in het coolste team van Nederland. Een mooi compliment voor teammanager Harm van Brussel, die ook echt trots is op het team. Tweede plaatsen werden er behaald door Ralf van den Broek (Boys 15 jaar) en Pieter van Lankveld (Boys 16 jaar). In het eindklassement was er voor Ralf een vierde plaats en kon Pieter plaatsnemen op de hoogste trede van het podium. Ook hij eindigde als Zuid Nederlands kampioen. Beide crossers kregen tijdens de prijsuitreiking een enveloppe overhandigd. Pieter kreeg ook nog het mooie kampioensshirt wat hij aan mocht trekken.

Jur van Brussel (Boys 7 jaar) reed in de manches drie keer naar een tweede plaats en eindigde in de finale op een mooie derde plek. In de eindstand van het afdelingskampioenschap, heeft hij met het behalen van de derde plaats ook het podium gehaald en voor hem was er dan ook een mooie beker beschikbaar. Finn van Brussel reed in de klasse Boys 10 jaar bijzonder sterke manches, maar moest in de halve finale tevreden zijn met een voor hem teleurstellende vijfde plaats. Deze plaats bepaalde, dat hij moest strijden in de B-finale. Deze sloot hij af met een tweede plek. Voor Finn was er in de eindrangschikking een achtste plaats, die hem ook een mooie beker opleverde.

Matthew van Dam reed vandaag ook zijn wedstrijd in de klasse 19 jaar en ouder. Hij behaalde een derde plaats, maar kwam door het missen van diverse wedstrijden niet in het eindklassement voor. Naast de wedstrijden om het afdelingskampioenschap vinden er ook nog wedstrijden plaats in de Open Klassen. Dit zijn gecombineerde leeftijdsklassen
met Boys en Girls tezamen en worden op dagleeftijd verreden. Drie vierde plaatsen werden er gescoord door Jur van Brussel (7 jaar en jonger), Ralf van den Broek (14/15 jaar) en Matthew van Dam (16 jaar en ouder). Pieter van Lankveld wist zich na een valpartij in de derde manche, niet te plaatsen voor de finale. Terwijl Sven Pennings (8/9 jaar) en Finn van Brussel (10/11 jaar) het na de halve finale voor gezien moesten houden.

Het team dankt de sponsoren voor het afgelopen seizoen. Harm van Brussel: “Zij hebben ons ook dit jaar weer voortreffelijk gesteund!”

Eindstand Talent BMX Team-leden in de BMX Zuid Competitie 2017:

  • 1e plaats Sven Pennings Boys 8 jaar
  • 1e plaats Pieter van Lankveld Boys 16 jaar
  • 3e plaats Jur van Brussel Boys 7 jaar
  • 4e plaats Ralf van den Broek Boys 15 jaar
  • 8e plaats Finn van Brussel Boys 10 jaar

Tekst: Wim van Brussel