Joppe Konijnenbelt is 8 jaar en won afgelopen zondag de eerste TopCompetitie in Haaksbergen. Met een nummer één op de plaat is hij de huidig Nederlands kampioen in zijn klasse. Als het aan Joppe ligt zou hij dit nummer graag behouden…

Photo: Lou Designs & Photography

Joppe komt uit Nijverdal en wordt 29 mei, negen jaar. De achtjarige stond al vanaf zijn derde op de crossbaan. Hij is toen gaan trainen bij de Lochsprinters en toen hij vier werd, is hij wedstrijden gaan rijden. Zijn prijzenkast is dan ook al behoorlijk gevuld met mooie bekers. Afgelopen winter heeft Joppe niet veel op de baan kunnen trainen. “Naast de baan, trainde ik ook af en toe in het bos op de MTB. Dat vind ik ook erg gaaf om te doen.”

Afgelopen weekend was er ook voor Joppe de eerste nationale wedstrijd van het seizoen. Joppe ziet elke wedstrijd als een nieuwe uitdaging, vooral de eerste TC van het seizoen. Het is voor elke rijder weer afwachten hoe de concurrentie die winter uitkomt. Op de wedstrijddag sliep Joppe nog even lekker uit en reed daarna met zijn ouders naar Haaksbergen, waar de wedstrijd plaats vond. Van zenuwen heeft Joppe niet zo snel last. Daar is hij te nuchter voor, zegt zijn vader. Eenmaal aangekomen bij de baan, kon de tent op en kon Joppe zich klaarmaken voor de eerste moto’s. Joppe reed nog even een rondje langs de baan, voor dat hij kon beginnen aan zijn wedstrijden.

Photo: Lou Designs & Photography

“In de moto’s ging het goed en ik plaatste me dan ook met een score van 2 2 1, voor de halve finale. Zoals mijn vader wel vaker zegt, ‘het dieseltje komt op gang’. In de halve finale had ik een goede start en kwam ik al gauw voor te liggen. Ik wist uiteindelijk ook als eerste over de streep te komen. In de finale was mijn start ook goed en pakte ik de ‘Holeshot’! De rest van de race bleef ik op kop en pakte zo de eerste plaats in mijn klasse, Boys 09jr.”

Vorig seizoen sloot Joppe zijn seizoen af op de tweede plaats. Deze overwinning betekent dan ook heel veel voor hem. Dit seizoen is zijn doel om zijn nummer één plaat te behouden. “Mijn nummer twee plaat van vorig seizoen, hangt op mijn kamer en daar mag hij wat mij betreft wel blijven hangen!” Naast zijn doel heeft Joppe ook een droom en dat is ooit meedoen aan de Olympische Spelen. “Dat duurt nog wel een aantal jaartjes. Dus goed blijven trainen en hopen op nog veel meer goede resultaten!”