Afgelopen weekend reed het Daylight Factory Team alweer de een na laatste TC van het seizoen. Het seizoen is erg hard gegaan en op Assen en Volkel na, zijn de grote wedstrijden voor dit seizoen voorbij.

Het seizoen is mede voorbij gevlogen door het sterke team wat we nu hebben staan. Een team wat er in goeie tijden, maar zeker ook in slechte tijden voor elkaar is. Zondag in Haaksbergen, stonden alle rijders van het Daylight team weer aan de start. Fijn om weer met zijn allen samen te rijden. In de jongste categorie boys 7- reed de kanjer Dean Vermeulen. Dean rijdt voor het eerst met de KNWU mee en voor hem is het een mooi jaar om af te tasten en volgend seizoen zijn slag te slaan. Deze wedstrijd was hij wederom heel sterk, maar net niet genoeg voor de halve finale.

Bas deed het in de Boys van 10 jaar zoals gewoonlijk, weer erg sterk en reed zich mooi naar de finale toe. Hier wist hij een super derde plaats te bemachtigen. Tristan deed ook heel erg zijn best bij de boys 11 en gaat dit seizoen met sprongen vooruit. Helaas ook hij net niet genoeg voor een halve finale. Maar ook die komt er zeker wel. Jill reed bij de Girls 11/12 zoals gewoonlijk ijzersterk, maar moest in de finale helaas de eerste plaats afstaan. Lars Kool: “Wij zijn supertrots op haar tweede plaats en hoe ze als gewoonlijk over de baan vlamt!”

Photo: PeeJee Media
Melissa reed bij de Girls van 13/14 een mooie halve finale. Men weet dat die finale er echt gaat komen, maar zondag was het nog even niet zover. Lars Kool: “Voor deze dame een kwestie van tijd en dan komt het helemaal goed!”
Onze ‘Cruiser Brothers’ Wesley en Dustin, reden goede manches en mochten allebei de halve finale rijden. Allebei helaas met pech, want de finale had er anders zeker ingezeten. Voor Wesley was dit na zijn zware blessure in Schijndel, een hele mooie comeback. Boris reed in de klasse Boys 16 en kampte met rugproblemen. Daar was echter niet veel van te merken op de baan, want hij reed zo naar de finale toe. In de finale kon je uiteindelijk wel merken dat de pijn hem parten begonnen te spelen. Hij sloot de finale af met een achtste plaats. Ondanks de pijn toch blijven vechten, was al een overwinning voor hem.
Photo: PeeJee Media
Jeroen, de veteraan van het team, had nog nooit een TC gewonnen en zondag zette hij zo even de TC Haaksbergen op zijn naam. Jeroen was op een missie en die was duidelijk geslaagd met zijn overwinning.
Photo: PeeJee Media
Last but zeker not least, verscheen Mila aan het hek bij de Girls 15/16. Zij sloot manches, halve en finale af met een verdiende eerste plaats.
Het was een goed weekend voor het team, goed gezelschap en goede resultaten. Aankomend weekend staat de laatste in de reeks 3Nations Cup op het programma. Het team zal daarbij dit weekend aanwezig in Assen. Waar men strijd om het podium tegen internationale rijders uit België en Duitsland.
Tekst: Wendy Kool