In het Drentse Assen, werd op 8 en 9 september de vijfde en zesde ronde verreden in de 3Nations BMX Cup. Eerder al werd de eerst en tweede ronde in Ahnatal (Duitsland) georganiseerd en de derde en vierde ronde in Massenhoven (België).

Op zaterdag kwamen drie rijders van het Talent BMX Team uit Handel in actie, maar werden alle drie vroegtijdig uitgeschakeld voor de grote finale. Finn van Brussel behoort in de klasse Boys 11/12 jaar tot de jongste deelnemers en reikte niet verder dan twee keer een vijfde- en een keer een zesde plaats. Niet voldoende dus voor verdere deelname. Broer Jur van Brussel, rijdend bij de Boys 8 jaar en jonger reed geweldige manches (1-2-2). Jur werd vierde in de kwartfinale en haakte in de halve finale af met een zesde plek. Verder reed op deze dag ook nog Ralf van den Broek (Boys 15/16 jaar). Zijn resultaten waren 3-3-2 in de manches. Een derde plaats in de achtste finale en een vijfde plaats in de kwartfinale. Daarmee was het voor hem einde.

Zondag waren er vijf deelnemers van het team aanwezig, om te strijden voor een ereplaats. Jur van Brussel reed ook vandaag weer sterk. Hij wist zelfs drie manches te winnen. Jur werd tweede in de kwartfinale en vierde in de halve finale. Door naar de grote finale, waarin hij de strijd om de vijfde en zesde plaats wist te winnen. Hij was hiermee na vier Belgen wel de beste Nederlander in zijn klasse Boys 8 jaar en jonger.

Photo: PeeJee Media

Vroegtijdige uitschakeling, met respectievelijk een zevende- en een vijfde plek in de achtste finale, was er voor Finn van Brussel en Ralf van den Broek. Die ondanks de uitschakeling toch goede resultaten hadden behaald, in de manches. Ralf had in deze achtste finale een goede start, maar in de eerste bocht zat hij aan de buitenkant. Wat de reden was dat hij niet bij de eerste vier wist te eindigen. Met een zevende plaats in de kwartfinale en ook problemen in de eerste bocht en drie derde plaatsen in de voorgaande manches, was voor Matthew van Dam (Men 17/24 jaar) ook het doek gevallen. Hij moest vanaf de zijlijn het verdere verloop van de dag volgen. Pieter, uitkomend in de klasse
Junior Men, kwalificeerde zich via de manches rechtstreeks voor de finale. In deze finale was het toch ook weer die eerste bocht die hem parten speelde en waarin hij helemaal klem kwam te zitten en op de meet toen tevreden moest zijn met de achtste plek.

Photo: PeeJee Media

Al met al zijn het toch twee hele mooie wedstrijddagen geweest met goed weer, een mooie accommodatie en een goede organisatie van FC Unitas uit Assen. De volgende wedstrijd is de zesde wedstrijd in de BMX Zuid competitie. Deze wedstrijd wordt op zondag 16 september georganiseerd door FCC De Plakpunters in Venlo.

Tekst: Wim van Brussel

Uitslagen_Assen