Op het prachtige fietscrosscircuit in Venlo, werd afgelopen zondag de zesde wedstrijd gehouden om het kampioenschap BMX Afdeling Zuid. De wedstrijd werd georganiseerd door fietscrossclub De Plakpunters.

Deze competitie bestaat uit 11 wedstrijden, waarvan 8 wedstrijden tellen voor de het eindklassement. Op deze mooie zomerse dag waren er natuurlijk ook deelnemers aanwezig van het Talent BMX Team uit Handel. Vier leden namen deel aan de open klassen en ook aan de licentie leeftijdsklassen.

Photo: Astrid Fotografie

In de open klasse, waarin jongens en meisjes van twee verschillende leeftijden deelnemen, was de winst bij de 8/9 jarige voor Sven Pennings. Sven presteerde het om in de kwalificerende races en in de grote finale als eerste over de finish te rijden. Met ook alleen maar overwinningen in de eigen klasse was hij vandaag niet te verslaan en werden weer het maximaal aantal punten toegevoegd in de stand om het afdelingskampioenschap
Zuid. Wederom een hele mooie prestatie van Sven.

Photo: Astrid Fotografie

Voor Sam Meijer die als 6-jarige meestrijdt in de open klasse tot en met 7 jaar, was er drie keer winst in de manches. Gevolgd door een tweede plaats in de halve finale en een mooie vierde plaats in de grote finale. In zijn licentie leeftijdsklasse (Boys 7 jaar) was er
niemand die hem kon bedreigen en eindigde hij met de maximale score op de eerste plaats. Ook de gebroeders Finn en Jur van Brussel reden sterk. In de open klasse bereikte Jur met een derde plaats het podium en Finn eindigde in de finale op de zevende plaats, na op het tweede stuk buiten de baan te zijn geraakt. In de licentieklassen moest Finn tevreden zijn met de zesde plaats en Jur werd heel keurig tweede.

Photo: Astrid Fotografie

Als vereniging staat het Talent BMX Team op dit moment op de zesde plaats in de BMX Zuid Competitie. Aan deze competitie wordt deelgenomen door 24 clubs. De volgende wedstrijd om het afdelingskampioenschap is op 23 september in Wijchen, waar het Talent BMX Team zeker zal proberen om zoveel mogelijk ereplaatsen en de daarbij behorende punten te veroveren in dit BMX Zuid Kampioenschap.

Tekst: Wim van Brussel

Uitslagen_Venlo