Op het natte fietscrosscircuit van Wijchen, werd afgelopen zondag de zevende van elf wedstrijden verreden, in de competitie om het kampioenschap BMX Afdeling Zuid 2018. Het Talent BMX Team uit Handel was hier weer bij aanwezig.

De weergoden werkten die dag niet echt mee, want het regende ongeveer de hele dag. Reden voor de organisatie om geen lange rustpauzes in te lassen en de wedstrijden zo vlot mogelijk af te werken. Wat hierin ook meehielp was het minder aantal inschrijvingen dan gebruikelijk, zodat de wedstrijddag minder tijd in beslag hoefde te nemen.

De dag was ingedeeld in de open klassen (diverse leeftijden van jongens en meisjes bij elkaar) en de klassen van de licentieleeftijden. Finn van Brussel was wel ingeschreven als deelnemer, maar moest zich voor aanvang helaas afmelden wegens ziekte. Vijf andere leden van het team waren wel actief en behaalden bijzonder goede klasseringen. In Wijchen werden door de jongste leden van het team schitterende resultaten neergezet.

Photo: Astrid Fotografie

Jur van Brussel (Boys t/m 7 jaar) en Sven Pennings (Boys 8/9 jaar) scoorden alleen maar eerste plaatsen in de open klasse. Ook voor Sam Meijer waren er alleen maar eerste plaatsen tot en met de halve finale. In de grote finale, moest hij als 6-jarige met als 7-jarige tegenstander in Jur zijn meerdere erkennen. Vol trots konden ze na afloop hun bekers in ontvangst nemen, waarbij Jur de opmerking maakte: “Die neem ik morgen weer mee naar school!”

In de eigen klasse werden door deze drie kanjers alleen maar overwinningen geboekt en konden zij het maximaal aantal punten laten bijschrijven, in de strijd om het kampioenschap BMX Afdeling Zuid. Prachtige resultaten dus voor de jongeren van het Talent BMX Team. Ralf van den Broek en Matthew van Dam, allebei rijdend in de open klasse 16 jaar en ouder, plaatsten zich via de manches voor de halve finale. Hierin moest
Ralf met een zesde plaats afscheid nemen. Matthew werd hierin derde en plaatste zich dus voor deelname aan de finale. Waarin hij een vijfde plek kon laten noteren. In de licentie leeftijdsklassen, bereikten deze twee deelnemers wel allebei de finale. Ralf werd bij de Boys 16 jaar en ouder vierde en Matthew eindigde in zijn klasse Men 19+ jaar op een hele mooie tweede plek.

De volgende wedstrijd in het fietscrossprogramma is de achtste wedstrijd in de BMX Zuid Competitie. Deze wedstrijd wordt op zondag 30 september in Valkenswaard georganiseerd door BMX-vereniging Lion d’Or.

Tekst: Wim van Brussel

Uitslagen_Wijchen