Sinds het begin van de maand mei, train ik onder begeleiding van Jorden Potts. Vorig jaar werd ik zowel wereldkampioen op de 20inch, als ook op de cruiser. In Rock Hill volgende maand, hoop ik deze titels met succes te verdedigen.

Ik wil echt het maximale uit mijn voorbereiding halen en daarom train ik sinds begin mei onder begeleiding van Jorden, bij Fit20 in Emmen. Sinds het begin van het jaar, let ik ook op mijn dieet en dit is te zien. Iets waar ik zelf enorm trots op ben… Daarnaast train ik ook al het hele seizoen samen met Wilco van Dongen. Wilco begeleidt me tijdens wedstrijden en baantrainingen in Kampen.

De maand juli is een zware maand met drie kampioenschappen. De eerste is alweer over twee weken in Assen. Daar kan ik zien, hoe het mijn vorm is gesteld. Het is alweer een tijdje geleden, dat ik een wedstrijd heb gereden. Dit is een bewuste keuze geweest, om me volledig voor te bereiden op de maand juli, met daarin dus het WK.

Ik ben via Elwin en Gerlinda Remmerts bij Jorden gekomen. Zij rijden samen in het team van hem (JP Sports BMX Team). Ik ben bij Jorden op gesprek geweest en hij gaf mij aan, dat hij het gevoel had, dat er veel meer in me zat. Iets wat hij er wel uit kon krijgen! Ik dacht bij mezelf; ‘ik ben natuurlijk gek, als ik het niet op zijn minst ga proberen’! Nu train ik dus één keer in de week bij Fit20 in Emmen. Een high intensity training, waarbij je de grens van spierfalen opzoekt en verlegd. Iedere week weer! Het fijne is dat hij echt, persoonlijke begeleiding geeft. Hij staat tijdens de training naast me en motiveert me. Wanneer ik er even doorheen zit, weet hij me dat extra ‘duwtje’ te geven. Het is een drukke periode, met een heftig trainingsschema. Want naast Fit20, train ik dus ook nog op de baan met Wilco, doe ik autosprints, gym en plyo… Maar het is het allemaal waard! En hopelijk sta ik over een maand weer op de hoogste trede van het podium en hou ik die eerste prijs omhoog! Want daar doen we het allemaal voor. Ik heb dat nu twee keer mogen ervaren, maar ik kan je zeggen, het verveelt nooit!

Liefs Tamar