Lou Designs & Photography

Jelle van Gorkom kende een bewogen jaar. Hij won zilver tijdens het WK in Zolder, maar kwam zwaar ten val tijdens de training van de laatste wereldbeker in Rock Hill. Samen blikken we terug op zijn jaar…

Hoe zou je het afgelopen seizoen beschrijven?

,,Afgelopen seizoen was er zo een met ups en downs. Finales en Podiums gereden, maar tegelijkertijd ook valpartijen en blessures, wat nooit leuks is en die toch wel een hoofdrol hebben gespeeld.”

Waar kijk je met plezier naar terug?

,,Dat was voor mij de Worldcup op Papendal en het WK in Zolder.”

Lou Designs & Photography
Lou Designs & Photography

Richting de laatste wereldbeker stond je derde achter Niek en Liam. Dan is daar je crash tijdens de training. Met wat voor een gevoel ging je naar Rock Hill? En hoe zuur is het dan om zo het seizoen af te sluiten?

,,In aanloop naar Rock Hill voelde ik me goed. Met mijn finale plek in Argentinië had ik mijn 3e plek verstevigd, dus was daar natuurlijk erg blij mee. Vervolgens kom je dan ten val tijdens een training, waar alles overigens echt top aanvoelde tot mijn crash. En ja terecht, zeg je dat het zuur is om zo het seizoen af te sluiten, want zo voelde het ook!”

Kun je iets vertellen over je herstel?

,,In het begin had ik veel pijn, maar na 4 dagen mocht ik het ziekenhuis in Amerika uit. Ondertussen waren Willie, Edgar en Rob ingevlogen voor de wedstrijd. Willie ging met mijn fiets aan de slag, die een flinke klap had gehad en Edgar en Rob hadden met mij wat werk. Nadat ze de foto’s hadden bekeken, besloten ze toch om nog een keer röntgenfoto’s te gaan maken, omdat die eerste vrij onduidelijk waren. En daaruit bleek dat mijn sleutelbenen en rib 1 toch niet zo mooi stonden. Dit gecommuniceerd met de artsen van het NOC*NSF op Papendal en toen besloten om zo snel mogelijk naar NL te vliegen. Maar vanwege mijn longen, mocht ik pas na 10 dagen vliegen. Dus uiteindelijk ben ik toen na 10 dagen naar NL terug gevlogen, om daar geopereerd te worden. Dit was wederom niet prettig en erg pijnlijk, maar ik ging met de week vooruit.”

Hoe ver ben je nu in je herstel? Hoe krijg je mentaal die knop weer om?

,,Ondertussen ben ik al weer 2,5 maand aan het trainen en rij ik dit weekend in Oldsmar Florida mijn eerste wedstrijdje mee. De eerste keer is het “mentaal” altijd ff weer spannend, maar je groeit daar automatisch in mee. Niet teveel bij stilstaan en gewoon vooruit kijken!!!”

Wat zijn je doelen voor aankomend seizoen?

,,Elke wedstrijd proberen te laten zien wat ik kan en mee doen voor de winst!”

Hoe zie jij je kansen dit seizoen?

,,Het NK en EK passen niet echt in mijn planning, dus die zijn nog onzeker. Maar het WK en de Olympische Spelen zullen mijn piekmomenten zijn! Daar ligt de focus en heb ik mijn zinnen op gezet!”