11699076_506904236124111_7858208485896923509_oJelle van Gorkom ging het weekend in als regerend Nederlands kampioen bij de Elite Men. Jelle geeft aan dat het NK een titelstrijd is, maar dat zijn focus daar niet lag. Daarom heeft hij ook over het NK heen getraind. Dit wil zeggen dat hij in ieder geval enigszins vermoeid en met spierpijn aan het NK begon. Uiteindelijk zet je dit gevoel aan de kant, want elke titel is er één en dan probeer je in een soort van wedstrijd zone te komen om te presteren. En in Jelle zijn geval om natuurlijk zijn titels te verdedigen.

Tijdens het weekend was het ontzettend warm. Jelle probeert er in eerste instantie zo min mogelijk mee bezig te zijn. Daarnaast zoveel mogelijk uit de zon te blijven en verkoeling te zoeken. Ook probeert hij goed te drinken en te eten, om toch een top prestatie te kunnen leveren.

10649457_506414522839749_6972059851814210714_nHet niveau van de Elite Men ligt dit jaar erg dicht bij elkaar. Maar je kon wel zien dat de Nationale selectie het eerste stuk domineerde. Ze gingen in een trein van vier man sterk die eerste bocht in. Wat er daarna gebeurde heeft Jelle niet meegekregen, geeft hij aan. Hij was bezig met wat hij van tevoren al in zijn hoofd had zitten. Jelle probeerde af te wachten tot einde derde stuk of laatste bocht. Helaas schoot zijn band door nog onbekende reden bij het uitgaan van de laatste bocht, van zijn velg en werd hij van zijn fiets getorpedeerd! Einde race… Zijn valpartij lag dus niet aan de regen, al was de eerste bocht wel gladder dan in droge omstandigheden.

Hoewel het misschien nu niet lijkt, is Jelle totaal geen alles of niets rijder. Sterker nog hij calculeert zijn ritten altijd heel doordacht en bewust. Tijdens de finale bij het NK probeerde hij natuurlijk wel een move te maken, maar dat is logisch. Jelle wil namelijk altijd winnen. Echter heeft hij de titel Nederlands kampioen al twee keer mogen winnen en dus was die behoefte nu niet zo heel groot. Jelle was achteraf ook tevreden geweest met een tweede plek. Maar helaas door materiaal pech, verliep het allemaal anders. Jelle geeft aan, dat hij met Twan een waardige opvolger heeft.

Door zijn val is Jelle zijn lichaam nog erg stijf en beweegt hij moeizaam. Hij probeert er alles aan te doen om in Erp in topconditie aan de start te staan. Al moet hij eerlijk bekennen dat zijn focus toch meer op het WK ligt. Daar wil hij absoluut fit zijn en dus gaat hij kijken of het EK realistisch gezien haalbaar is en of het dan verstandig is.

Uiteraard geeft het rijden van een EK in eigen land een boost en hoopt Jelle dat het Nederlandse publiek ook volledig achter hun rijders gaat staan. En dat de rijders het publiek daarvoor dan weer beloont door goede resultaten te rijden. Jelle doet geen uitspraken over zijn eigen kansen dit weekend, omdat dat nu nog niet aan de orde is. Als Jelle niet fit genoeg is om mee te strijden, wat nu nog niet het geval is, moet hij dit EK helaas laten schieten!

We hopen uiteraard dat Jelle er komend weekend gewoon bij is in Erp, daarom wensen wij hem heel veel sterkte met zijn herstel en hopelijk zien we hem dit weekend weer op zijn fiets!