Niek Kimman loopt mijn zijn BMX fiets over de finish

Het was een waar slagveld tijdens de kwartfinales BMX Elite Men, op de Olympische Spelen in Rio. De ene kanshebber na de andere ging er hard af. Zo ook Niek Kimmann ging in zijn tweede run tegen het asfalt…

Jelle van Gorkom en Niek Kimmann tijdens de Olympische Spelen in Rio
Heat 1 – Run 3

Ondanks dat Kimmann zwaar ten val kwam in zijn tweede run, wist hij zich toch te plaatsen voor de halve finales. Kimmann raakte op het tweede rechte stuk Joris Daudet, waardoor hij de jump over de vrouwen sectie, volledige miste. Door zijn val brak zijn voorvork af en moest de Nederlander te voet verder. ,,Ik dacht alleen maar zo snel mogelijk verder. Alleen toen zag ik dat mijn fiets in tweeën lag!” Ondanks de behoorlijke crash, stonden zowel Daudet als Kimmann toch aan de start in de derde run. Kimmann wist in die derde run uiteindelijk toch nog genoeg punten te pakken, om zich zo als vierde te plaatsen voor de halve finales. ,,Mijn start ging wel goed, maar bij de tweede slag, deed mijn enkel wel zeer!”

Jelle van Gorkom plaatst zich gemakkelijk voor de halve finales tijdens de Olympische Spelen in Rio
Heat 1 – Run 1

Jelle van Gorkom rijdend in diezelfde heat, deed goede zaken. Van Gorkom kwam alle drie de runs zonder kleerscheuren door. Hij plaatste zich als eerste voor de halve finales. De eerste twee runs wist Van Gorkom winnend af te sluiten. De derde run liet hij lopen en mengde zich niet in het gedrang om punten.

Twan van Gendt kwam in zijn eerste run ten val en had daarna moeite om weer terug de baan op te komen. In zijn tweede run, kwam Van Gendt als tweede over de streep, achter de Australiër Sam Willoughby. Aan de start van de tweede run was er echter nog wel een probleem voor Van Gendt. Zijn schoenplaatjes waren door de val in zijn eerste run, los komen te zitten. Van Gendt wist zich uiteindelijk als derde te plaatsen voor de halve finales.

Twan van Gendt tijdens de Olympische Spelen in Rio