Afgelopen zondag reed Mila Kool haar tweede TopCompetitie BMX van het seizoen. Deze wedstrijd werd verreden op de baan in Rijswijk. Voor Mila de baan, waar het op haar negende jaar allemaal begon…

Photo: Remco Huvermann

“De baan is ondertussen aardig veranderd, maar op deze baan heb ik mijn allereerste wedstrijd voor de KNWU gereden. Dit was ook een TC en ik was 9 jaar. dus dat is alweer even geleden. Maar ik weet nog goed, dat ik toen samen met Kim Huizing en Baily Hoogendoorn reed, we waren toen echt nog klein! Die dag werd ik vierde… Misschien dat het vandaag beter zou gaan! Mijn manches gingen gewoon lekker en na 3×2 te hebben gereden, was het wachten op de halve finale. In mijn halve finale werd ik derde. Dus volgende ronde, op naar de finale. Mijn finale ging even niet zoals ik dat in gedachte had! Direct bij de start, clickte ik uit mijn pedalen en zag iedereen ervandoor gaan. Het kostte me even om weer goed in te clicken. Maar ja, heel erg veel zat er natuurlijk niet meer in. Maar goed… Nooit opgeven en uiteindelijk toch nog iemand ingehaald en als zevende over de streep. Niet echt wat ik had gehoopt natuurlijk, maar ja er is niks aan te doen en verder was ik wel tevreden over hoe de dag en hoe de races gingen. Dus niks aan de hand en nu focussen op de EK rondes in Erp over een paar dagen!”