Mijn naam is Milou Hendriks, 19 jaar oud en woon in Valkenswaard.
Ik studeer Mediavormgeving aan het SintLucas in Boxtel. Momenteel ga ik 4 dagen per week naar school, werk ik 2 dagen en fotografeer ik een dag bij de fietscross of motorcross. Ondertussen onderhoud ik mijn eigen bedrijfje Lou Designs & Photography waar je terecht kunt voor allerlei foto- en ontwerp opdrachten.

Hoe lang fotografeer je al?

Ik ben begonnen met fotograferen in januari 2011. Ik heb het altijd al erg leuk gevonden om foto’s te maken. Het is eigenlijk begonnen bij de motorcross. Ik ging vaak mee naar de motorcross wedstrijden van mijn neefje, Kay de Wolf, en zag dat daar een aantal fotografen over de baan liepen. Ik dacht, dat wil ik ook. Ik heb toen een camera gekocht en ben van mijn neefje foto’s gaan maken. Daarna kwamen er steeds meer wedstrijden en ging ik ook meer foto’s maken van andere rijders. Zo groeide het steeds verder en verder. Tussendoor heb ik erg veel foto’s gemaakt van mijn zusje, natuur en kleine familie fotoshoots gedaan. Ook heb ik al twee bruiloften gefotografeerd.

Hoe ben je er bij gekomen om foto’s van de BMX te maken?

Mijn zusje Yonne Hendriks ging, naar aanleiding van een vriendinnetje die ze kende van de BMX, ook fietscrossen. Voordat Yonne besloot om te gaan fietsen had ik al vaker bij FCC Lion D’Or foto’s gemaakt bij een aantal clubwedstrijden. Ik vond het erg leuk om te doen! Toen Yonne ging fietsen gingen we steeds meer naar AK’s en even later ook naar TC’s. Eerst nog langs de baan, maar daarna steeds meer op de baan. Ik vind het echt super leuk om BMX & MX te fotograferen. BMX is een stuk lastiger, omdat er meer kleinere en snellere bewegingen in de rijders zitten. Maar daardoor is het voor mezelf wel een uitdaging.

Wat vind je zelf de mooiste foto’s?

Zelf vind ik het mooiste als er emotie in de foto zit. Dat is heel erg moeilijk om weer te geven en daar wil ik mezelf nog erg op gaan verbeteren. Actie vind ik ook top, maar dat is meestal best standaard.

Waar let je op als je foto’s maakt?

Ik let erop dat ze scherp zijn en dat de foto goed is qua belichting, want dan hoef ik namelijk achteraf minder aan de foto te bewerken. Ik selecteer de beste foto’s en bewerk deze op kleur, zodat ze mooier tot uiting komen.

Hoeveel foto’s maak je gemiddeld tijdens een wedstrijd?

Ik maak gemiddeld per wedstrijd ongeveer 5000 foto’s. Maar die zijn natuurlijk niet allemaal goed. Omdat er zoveel snelheid in deze sport zit moet je wat extra foto’s maken om er zeker van te zijn dat ze scherp zijn. Dus liever iets meer… Gemiddeld zijn er per wedstrijden ongeveer 600 goede foto’s die op Facebook komen.

Wat zijn je dromen, waar wil je heen met je foto’s?

Mijn droom is om ooit een betaalde baan bij de BMX of MX. Hieronder kun je benoemen, het fotograferen bij een team of eventueel een organisatie, magazine of andere media- uiting. Of zelf bladen of andere promotiemateriaal te ontwerpen. Nu maak ik gratis foto’s tijdens de wedstrijden, maar ik zou graag meer aanvullende opdrachten hieruit krijgen, waardoor ik mijn kosten kan dekken en op termijn een nieuwe camera en lenzen kan aanschaffen. Fotografie is een erg dure hobby en een camera gaat vaak maar een aantal clicks mee. Daarna gaat de kwaliteit achteruit en is het verstandig om een nieuwe aan te schaffen om weer de kwaliteit te waarborgen.

Krijg je veel reacties op je foto’s?

Doordat ik mijn foto’s op Facebook plaats en mensen in de foto’s tag, zien erg veel mensen mijn foto’s. Ik heb een bedrijvenpagina en kan zien hoeveel bereik een album krijgt. Dat gaat meestal over de duizend views. Ik krijg veel reacties op de albums van rijders zelf en ook van de ouders van meestal de jongere rijders. Ik vind het echt super leuk om deze reacties te lezen en dat geeft mij nog meer motivatie om hier mee door te gaan. Ook heb ik van een aantal rijders de vraag gekregen of de originele foto kunnen ontvangen. Natuurlijk kan dat! Deze wilden ze graag gebruiken voor op canvas, posters, bestickering voor een auto.. noem het maar op! Zelfs voor aanstaande weekend in Papendal zijn er een aantal Elite rijders die naar mijn foto’s gevraagd hebben voor op een poster voor een handtekeningen sessie. Dus als je naar Papendal gaat heb je misschien wel een van mijn foto’s in je handen.

Wat zijn je huidige opdrachten?

Ik ben sponsor van het PURE BMX TEAM NEDERLAND, alweer voor het tweede jaar. Voor hen heb ik de teampresentatie gefotografeerd en zorg ik dat ik elke wedstrijd foto’s van de rijders van het team maak. Ook heb ik laatst gefotografeerd bij de training van het Talent BMX Team. Er zijn nu een aantal van mijn foto’s opgevraagd voor handtekeningenposters op Papendal, dus ik hoop daar aanvullende opdrachten uit te krijgen.

Waar kunnen mensen je bereiken en wat kunnen ze van je verwachten?

Mensen kunnen mijn foto’s bekijken op Facebook. Daar plaats ik zo snel mogelijk na een wedstrijd mijn foto’s op (www.facebook.com/loudesignsnphotography). Ze mogen deze gebruiken voor eigen gebruik, maar ik vind het wel prettig als ze mijn naam vermelden of logo erop laten staan als ze het delen. Indien mensen graag de foto’s in hogere resolutie willen of voor andere doeleinden willen gebruiken kunnen ze me hiervoor mailen. Wat de mensen van mij kunnen verwachten… dat is een moeilijke vraag. Ik weet namelijk niet wat de toekomst mij brengt. Maar ik hoop dat ik nog lang BMX kan blijven fotograferen en dat ik een groei hierin doormaak.

Waar ben je dit seizoen nog meer te vinden?

Ik probeer dit seizoen op zoveel mogelijk wedstrijden te zijn. Vooral BZK’s in Regio Zuid. De Top-Competitiewedstrijden, Nederlands Kampioenschap in Klazienaveen, Europees Kampioenschap in Erp en Wereld Kampioenschap in Zolder. Het NK, EK & WK is nog niet zeker omdat ik eerst een persaccreditatie moet krijgen.

Welke camera gebruik je nu?

De camera die ik eerst gebruikte was de Canon EOS 40D, die heb ik vanaf 2011 gebruikt. Helaas is die afgelopen jaar bij de AK in Made kapot gegaan. Toen heb ik met spoed een andere camera aangeschaft en dat is de Canon EOS 70D. Het is echt een super fijne camera maar ik merk dat ik nog wel kwaliteit laat liggen omdat het een crop camera is.

Welke camera zou je willen hebben?

Op dit moment wil ik het liefste een full frame camera van Canon. Je ziet dat de scherpte van de foto veel beter is. Ook zou ik graag een telelens willen. Maar dat wordt nog even sparen voor beide, want zo’n camera en lens zijn super duur.