Het NK BMX in Assen, was mijn eerste wedstrijd weer, na de TC in Rijswijk. Dit was natuurlijk een bewuste keuze geweest, omdat ik nog een punt had, waar ik flink mee aan de slag moest, mijn start. De laatste wedstrijden was dit echt een drama en ik kreeg het maar niet onder de knie. Ik ben in Nunspeet samen met Michiel van Zalk alleen maar aan het starten geweest, totdat er verbetering in zat en ik geen starthek meer kon zien.

Zaterdag de training in Assen ging prima. Lekker wat rondjes kunnen doen. Ik was er een paar weken terug ook al geweest, om even aan de baan te wennen.

Photo: Lou Designs & Photography

Zondag was het Race Day! Ik wist dat dit een pittige dag ging worden, omdat ik weer de 24″ en 20″ op één dag moest rijden. Dubbele rondes, met weinig rust tussendoor. Mijn manches gingen goed en gelukkig mijn starts ook. Op de 24″ reed ik 1 2 1 en de 20″ 1 1 2. Met de 24″ plaatste ik me direct voor de finale en met de 20″, moest ik nog een halve. De halve finale waren 2 sterke bakken. Ik had een goede start en wist als tweede de eerste bocht in te komen en dit wist ik vast te houden, tot de finish. Na een korte pauze de eerste finale op de 24″. Ik merkte tijdens het omhoog lopen naar de startheuvel dat mijn benen al een beetje vermoeid waren. M’n start was slecht, reed helemaal binnenin en kwam in het mulle zand terecht, bij de eerste bocht. Ik kwam als derde de bocht uit en ik kwam ook als derde over de finish. Ik moest meteen na de finish, de andere fiets pakken en opstellen voor de 20″. Met de 20″ was mijn start ook weer slecht, benen voelde niet lekker en m’n rondje ook niet. Ik kwam als vijfde over de finish.

Dubbele gevoelens over het weekend. Blij met twee finale plaatsen, maar niet met de resultaten en jammer van m’n startjes in de finales.

Felicitaties aan Annemarijne, voor het winnen van de 24″ finale en Lieke voor het winnen van de 20″ finale!

Nu op naar het EK in Frankrijk…

Liefs Tamar