In het Papendal Hotel, werd gisteren de nationale BMX selectie voorgesteld aan de aanwezige pers, familie en vrienden. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat het team via een presentatie werd voorgesteld. Sinds het vertrek van bondscoach Bas de Bever hebben Raymon van der Biezen en Rob van de Wildenberg het stokje overgenomen. Zoals Van der Biezen zelf aangeeft is dit een voorlopige interim functie voor beide. Hoe de indeling in de toekomst zal zijn, moet de komende weken blijken.

Photo: PeeJee Media

Tijdens de presentatie werd ook een nieuwe kleding sponsor voorgesteld. De selectie zal dit seizoen gaan rijden in de kleding van WLM Design. Dave van de Burg: “Het ideale van deze overstap is, dat wanneer we iets kapot vallen, we niet weken hoeven te wachten op nieuwe kleding. Met een Nederlandse leverancier zoals WLM, zal dat hopelijk nu wat sneller gaan.” Van der Burg vertelt verder dat hij uitkijkt naar de unieke, one of kind designs, voor de speciale wedstrijden. “Voor Papendal bijvoorbeeld, gaan ze een uniek design maken en daar kijk ik ook wel naar uit.”

Justin Kimmann in de nieuwe kleding Photo: PeeJee Media

De komende weken zal blijken hoe het team en de coaching staff er verder uit gaat zien. Van der Biezen verzekerde dat het voor aanvang van het seizoen bekend zal zijn. In de huidige opstelling is er geen talententeam en selectie, men praat over één team en de sfeer is beter dan ooit. Kevin van de Groenendaal en Tino Popma zijn een van die personen die de sfeer bepalen in het team. Deze twee zijn altijd wel in voor een grapje en dat heeft zijn effect op het gehele team. Er was een relaxte sfeer tijdens de presentatie en men was klaar om aan het seizoen te beginnen.

Photo: PeeJee Media