Afgelopen weekend de eerste TC en ook mijn eerste wedstrijd van dit seizoen gereden. De weersvoorspellingen zagen er niet heel goed uit, goed warm aankleden dus.

Ik heb dit jaar besloten om toch nog een jaar cruiser en 20inch te fietsen… Dit is best pittig! De trainingen gingen aardig, het was even wennen aan de overstap van cruiser naar m’n nieuwe carbon GT. Wereld van verschil!

Photo: Lou Designs & Photography

De manches gingen goed, met de cruiser 1 1 3. Met de 20inch was het iets pittiger, daar reed ik 2 5 3. Hiermee was ik geplaatst voor de finale met de cruiser en de halve finale met de 20inch. Ik wist dat de halve finale zwaar zou worden. Er stond een koude wind langs de baan, waardoor je veel moest blijven fietsen om warm te blijven. Na de kwartfinales, moest ik me klaarmaken voor de halve finale. Dit was een behoorlijke zware bak. Ik had een redelijke start, maar was een beetje aan het schuiven tussen plek 4 en 5. Op het laatste stuk kon ik gelukkig nog iemand voorbij, waardoor ik toch als vierde over de streep kon gaan en me plaatste voor nog een finale. De finales gingen niet super… Beide rondjes had ik een slechte start. Met de cruiser eindigde ik op een vierde plaats en op de 20inch op een zesde.

Ik heb weer veel geleerd tijdens deze wedstrijd in Haaksbergen. Ik weet waar de punten liggen, waar ik echt aan moet gaan werken.

Volgend weekend TC2 in Rijswijk!

Liefs Tamar